Игор Коломойски наблюдава как служители обискират дома муСледвайте Гласове в След

...
Игор Коломойски наблюдава как служители обискират дома муСледвайте Гласове в След
Коментари Харесай

Украинските служби обвиниха олигарха Коломойски, близък до Зеленски, за присвояване на над 1 млрд. долара

Игор Коломойски следи по какъв начин чиновници обискират дома му
Следвайте " Гласове " в 

След претършуване в дома на предприемача Игор Коломойски, Службата за сигурност на Украйна разгласи, че е разкрила скица за заграбване на 40 милиарда гривни (над 1 милиарда долара) в " Укрнафта " и дъщерното й сдружение " Укртатнафта ".
" Службата за сигурност на Украйна разкри огромни схеми за заграбване на 40 милиарда гривни от бившето управление на ПАО " Укрнафта " и ПАО " Укртатнафта ". Установено е, че противозаконните механизми са били съчетани с укриване на налози и узаконяване на незаконно добити средства ", се споделя в отчет в канала му в Telegram в сряда.
По-рано  " " заяви, че СБУ е направила обиски в помещения на Коломойски, който е притежател на " Укрнафта " и " Укртатнафта ".

Според украинските медии къщата на Коломойски към този момент е била претърсвана във връзка със случая " Укрнафта " още предходната есен. През октомври 2022 година Игор Коломойски бе извикан на разпит в киевския офис на Националното антикорупционно бюро. В средата на септември детективи от НАБУ претърсиха вилата на Коломойски в курорта Буковел. Служителите на реда иззеха документи, а също по този начин изтеглиха наличието на комютърни дискове. Самият предприемач съобщи, че " не е чувал за това ". Претърсването се отнасяше до случая на заграбване през 2015 година на имущество и пари на " Укрнафта " за съвсем 13 милиарда украински гривни (325 млн. евро).
Фирмата създава 90% от петрола в Украйна и е един от най-големите притежатели на бензиностанции. " Укртатнафта " има най-голямата петролна рафинерия в страната, ситуирана в Кременчуг (тя беше затворена малко след началото на войната заради провали от обстрел).
Преди това Игор Коломойски бе съсобственик и на двете компании, само че през ноември 2022 година те бяха национализирани. Президентът на Украйна Володимир Зеленски изясни това с нуждата да се „ обезпечат незабавните потребности на отбранителния бранш “. Коломойски престана да бъде доларов милиардер след национализацията, написа украинското издание на списание " Форбс ".
През юли 2022 година в Украйна се появи информация, че Зеленски е лишил Коломойски от поданство. Тази информация не бе доказана публично.
Кой е той?
Игор Валериевич Коломойски (укр. Ігор Валерійович Коломойський; роден на 13 февруари 1963 година, Днепропетровск, Украинска ССР, СССР) е украински олигарх, политически и публичен деятел.
Основател е на най-голямата индустриална и финансова група в Украйна " Приват ", показана в банковия бранш, нефтохимията, металургията, хранително-вкусовата индустрия, селското стопанство, въздушния превоз, спорта и медиите.
Заемаше осмо място в класацията на най-богатите хора в Украйна (2020) със положение от 1 милиард $. Председател бе на Днепропетровската регионална държавна администрация (2 март 2014 година - 24 март 2015 г.). Президент на Обединената еврейска общественост на Украйна, вицепрезидент на Футболната федерация на Украйна, член на настоятелството на Еврейската общественост на Днепропетровск, някогашен началник и член до 2011 година на Европейския съвет на еврейските общности, президент на Европейския еврейски съюз (EJU). От 1995 година той е жител на Израел, което съобщи в Лондонския трибунал през 2007 година, и на Кипър, което самият той удостовери пред Радио Свобода.
Коломойски се сочеше за доближен на президента Володимир Зеленски. Той има телевизионния канал, който излъчваше шоуто на Зеленски преди да бъде определен за президент през 2019 година Коломойски и други олигарси поддържаха Зеленски за президент в съперничеството му с Петро Порошенко. 
На американски прицел
Държавният секретар Антъни Блинкън разгласи на 5 март 2021 г възбрана Коломойски и фамилията му да влизат в Съединени американски щати. Олигархът бе упрекнат, че е взел участие в огромни корупционни схеми до момента в който е бил губернатор на Днепропетровска област през 2014 и 2015 година
„ Той е взел участие в корупционни актове, които подкопават върховенството на закона и вярата на украинското общество в демократичните институции и публични процеси, в това число като е употребявал своето политическо въздействие и обществена работа за персонална полза “, сподели Блинкън.
Игор Коломойски бе включен в черния лист по раздел 7031 (c) от Закона за Държавния департамент, външните интервенции и обвързваните стратегии, който разрешава на Съединени американски щати да забранят издаването на визи на чужденци, забъркани в „ забележителна корупция “ или „ жестоко нарушаване на правата на индивида “.
И други обиски
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Държавното бюро за следствие (ДБР) направиха през днешния ден обиски в дома на някогашния министър на вътрешните работи Арсен Аваков във връзка със закупуването на френски хеликоптери, заяви " Украинска истина ".
Разследването е обвързвано с случай в Бровари край Киев на 18 януари, когато хеликоптер падна върху детска градина. Загинаха 14 души, в това число ръководителят на Министерство на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски и първият му заместител Евгений Енин, които бяха в машината.
Служители на Държавното следствено бюро правят също обиски в столичната данъчна работа, оповестиха на уеб страницата " Укринформ " от пресслужбата на бюрото. „ Държавното бюро за следствие организира следствени дейности в Главното ръководство на Държавната данъчна работа на Киев “, споделиха от ведомството.
Разследва се непозволено възобновяване на Данък добавена стойност от държавния бюджет посредством корист с власт от представители на данъчните управляващи. Злоупотребата е за повече от 30 милиарда гривни (750 млн. евро).
Източници: ТАСС, segabg.com
 
 
 
 
18 Яну 202329527 Sep 2022128505 Sep 2022158807 Апр 2022362625 Март 2022168401 Март 20222452КоментариС.А.М.01 Фев 2023 15:38ч.
Опашката се къса от гущера или гущера си къса опашката, не знам кое е по-правилно в тази ситуация.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати rover01 Фев 2023 15:44ч.
това май е разказано някъде от класиците. зеуеното зе или си повервА, или некой му придърпва конците.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ще му духнат под опашката, в случай че не се изплати на верните хора01 Фев 2023 15:49ч.
Преразпределение на заграбеното, нищо друго.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати паф01 Фев 2023 16:05ч.
ето това прави със " незабавните " помощи украинската мафия! путин е прав! пердах, пердах и единствено пердах до крайник!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Сталин Й. В.01 Фев 2023 16:06ч.
Воруют бляд, воруют
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023327811 Яну 2023199228 Яну 2023236426 Яну 2023462
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР